ΟΠΤΙΚΑ ΠΑΥΛΙΔΗΣ

Η όραση είναι η σημαντικότερη αίσθηση του ανθρώπου. Λέγεται ότι η απουσία της μειώνει κατά 80% τις δυνατότητες του ανθρώπου! Η φροντίδα της είναι απλή και διάσημη. "Προσοχή σαν τα μάτια σου".. ο ιστός των ματιών είναι ιδιαίτερα ευαίσθητος και πρέπει να τα προστατεύουμε από ξένα σώματα και ακτινοβολίες.

Η αχρωματοψία είναι μια πάθηση των ματιών στην οποία δεν είναι δυνατή η διάκριση κάποιων χρωμάτων. Ο έλεγχος γίνεται με την παρατήρηση ορισμένων ειδικών εικόνων όπου καλείται ο εξεταζόμενος να διακρίνει κάποια σχήματα ή αριθμούς.


Η διόφθαλμη όραση μας δίνει την αίσθηση του βάθους. Όταν κοιτάμε με το ένα μάτι δεν έχουμε καλή αίσθηση της απόστασης. Αν δοκιμάσετε να οδηγήσετε με το ένα μάτι κλειστό θα διαπιστώσετε ότι δεν μπορείτε να αντιληφθείτε την απόσταση από το μπροστινό αυτοκίνητο με αποτέλεσμα η οδήγηση να γίνεται επικίνδυνη.

Η όραση των παιδιών έχει την σημαντικότερη θέση ανάμεσα στους παράγοντες που πρέπει να προσεχθούν για την σωστή ανάπτυξη του παιδιού. Από τους πρώτους μήνες της ζωής του το παιδί έχει ανάγκη από εικόνες. Αν οι πληροφορίες που παίρνει από το περιβάλλον του δεν είναι καλές (θολή όραση, μονόπλευρη όραση) τότε και η νοητική του ανάπτυξη δεν θα είναι καλή.


Ο μύωπας χωρίς γυαλιά δε βλέπει καλά μακριά. Για να μπορεί να έχει ευκρινή μακρινή όραση του δίνουμε αρνητικούς φακούς έτσι ώστε το είδωλο να σχηματίζεται ακριβώς πάνω στον αμφιβληστροειδή.

Στην υπερμετρωπία το μάτι είναι πολύ μικρό σε σχέση με τη διαθλαστική ισχύ. Ένας νέος άνθρωπος μπορεί να αντιρροπήσει εύκολα με προσαρμογή μια υπερμετρωπία.

ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΥΩΠΙΑ
ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΕΣΒΥΩΠΙΑ
ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΕΡΜΕΤΡΩΠΙΑ
ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΣΤΙΓΜΑΤΙΣΜΟ
ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΦΑΚΟΥΣ ΕΠΑΦΗΣ
Οι πελάτες μας είναι ο λόγος που είμαστε το καλύτερο κατάστημα οπτικών